Doporučující jednotný postup RS a DK - MO ČRS STARÝ KOLÍN

Tento dokument má za cíl sjednotit postup členů rybářské stráže při řešení zjištění přestupků rybářů přímo na místě a následném rozhodnutí o výši trestu ze strany dozorčí komise.

V první řadě je třeba si uvědomit, že činnost rybářské stráže je činnost kontrolně – preventivní a výchovná. Uživatel rybářského revíru, kterým je v tomto případě součást ČRS samozřejmě nemůže řídit činnost rybářské stráže, či jí cokoliv nařizovat. V tomto dokumentu je uveden výčet přestupků fyzických osob provádějících lov ryb, se kterými se lze nejčastěji u rybářských revírů setkat. Přestupková jednání jsou odstupňována podle závažnosti z hlediska nebezpečnosti pro rybářský revír, rybí obsádku, životní prostředí a veřejného zájmu. U každého jednání je uveden společný „doporučený“ postup členovi rybářské stráže, jakým způsobem věc na místě řešit a stejně tak i doporučený postup dozorčí komisi jaký trest za přestupek uložit v následném kárném řízení.

Jednotný postup = jasně nastavené mantinely, transparentnost. Níže uvedené odsouhlasil za uživatele rybářského revíru výbor místní organizace, dozorčí komise místní organizace, vedoucí rybářské stráže a rybářský hospodář. Na vědomí bylo dáno všem členům RS a DK + členům MO Starý Kolín. Postup popsán podrobně v příloze.

Rybářská stráž:     

Vedoucí RS:                       Chuchvalec Petr           tel.: 607 825 317

zástupce Vedoucího RS:    Dvořák Jaroslav           tel.: 724 120 259                                                                                               

člen RS:                              Martin Kvak                  tel.:  732 103 112

člen RS:                              Petr Kutina                   tel.:  731 633 461  

člen RS:                              Petr Kulhavý                 tel.:  724 242 012

Jednotný postup při řešení přestupků rybářů.pdf (2603499)